Maandag 29 juli 2002

Vancouver

vorige dag | routebeschrijving vandaag | volgende dag
 

Deze nacht heeft het nog geregend.  Dat stoort natuurlijk niet, beter ’s nachts dan overdag. 

9h10
Er wordt op de deur geklopt van ons huisje.  Een ontbijt om u tegen te zeggen wordt door onze gastvrouw naar binnen gebracht.  Haar dochtertje, van ongeveer dezelfde leeftijd als Ponta, is meegekomen en brengt enkele poppen en knuffels mee waarmee ze mogen spelen.  Heel lief, maar onze kinderen doen erg verlegen en verstoppen zich.

11h45
Van bij tante Bernie vertrekken we naar het Vancouver Aquarium.  Het is overtrokken en dus kunnen we beter dit doen dan bijvoorbeeld Grouse Mountain die nu quasi in de mist zit.  Misschien is het daarvoor morgen beter.
Het is even zoeken voor een parkeerplaats in Stanley Park en dan nog even aanschuiven om binnen te geraken in het Aquarium.  Druk is het hier altijd in het hoogseizoen, maar nu nog iets meer want de beluga walvis heeft vorige week (20 juli) net een kleintje gekregen.
We zijn net op tijd voor een dolfijnshow.  Een dergelijk spektakel is waarschijnlijk even interessant als in andere dolfinaria in de wereld, maar hier kunnen we deze prachtige zeezoogdieren wel van heel kortbij aanschouwen.  De kinderen hebben er veel plezier in. 
Ook de andere exemplaren als zeehonden, zeeleeuwen, zeeotters en de beluga walvis met haar kleintje zijn het bekijken waard.  Om deze laatste onder water te bekijken staat er een enorme wachtrij.  Dat doen we niet, we gaan wel de dolfijnen onderwater bekijken en dat is toch ook niet mis.
Binnen vinden we veel tropische fauna en flora gaande van krokodillen en haaien tot zee-egels en inktvissen.  Ook de vlindertuin is niet te missen.

16h00
Zo laat al, we zijn er doodop van en snakken naar een terrasje.  Daarop is het Prospect Point Café nabij de Lions Gate Bridge het gepaste antwoord.  We zijn hier al geweest bij het begin van onze reis,  maar waar het gezellig is willen we gerust nog eens komen.

17h10
We rijden het Stanley Park uit richting zuiden en volgen de Beach Avenue vanwaar we een mooi zicht krijgen op English Bay en ook de art-deco Burrard Bridge die we kort daarna overrijden.
Verder gaat het langs de Marine Drive om tot bij de enorme campus van de University of British Columbia te geraken.
Kirsten wil ons hier het Museum of Antropologhy tonen.  Het zal wel al gesloten zijn maar buiten zijn er een aantal mooie authentieke totempalen en longhouses te zien, zonder veel toeristische drukte rondom.
Het zijn inderdaad prachtige staaltjes van Haida-kunst.  Ook het indrukwekkende gebouw in glas en beton van het museum zelf is een juweeltje van moderne architectuur.

19h50
Onze rit van vandaag eindigt in White Rock, in het uiterste zuiden nabij de Amerikaanse grens.
Het is inmiddels mooi weer geworden en dit badplaatsje straalt een vakantiesfeer uit.  Om deze reden is het ook zo geliefd bij de inwoners van Vancouver.  Ze kunnen uit de grootstad ontsnappen en hier tot rust komen op één van de vele terrasjes met zicht op zee.  Ook voor ons wordt het moeilijk kiezen in het grote assortiment van restaurants.  Uit het menu zelf kiezen is iets gemakkelijker want de Canadese zalm hebben wij uitgeroepen tot de beste van de wereld !

volgende dag